Kisi

Bezgov kis

Bezgov kis Lisac Organic je izjemno redka kreacija, ki bo navdušila vse, ki jo bodo poskusili,  vendar je v ponudbi omejena zaradi same narave. Bezgov kis Lisac Organic je izdelan po  naravnem biotehnološkem postopku in zori najmanj 2 leti, ni filtriran, ni termično obdelan in  brez dodanih konzervansov. 

Naš kis ima podoben okus kot bezgov sirup, vendar je vsekakor ostrejši in bolj vznemirljivega  okusa.

UPORABA: Je odličen preliv za solate, bodisi sam ali pomešan z malo lahkega ekstra deviškega  oljčnega olja. Dober je tudi za preliv sadnih solat in zelo okusen na kepici sladoleda. Lahko pa se uporablja tudi kot sirup, ena tretjina sadnega kisa, dve tretjini gazirane mineralne vode  in malo ledu je vse, kar boste potrebovali, da boste obvladali stres napornega delovnega dne.

Bezgov kis 1 stran

Jabolčni motni kis

Jabolčni motni kis Lisac Organic je pridelan izključno iz ekoloških jabolk. Naš kis je surov,  nefiltriran, ni termično obdelan, je nepasteriziran in ima »živo sestavino«, koristna vitalna  hranila, ki naravno nastajajo med procesom fermentacije in jih je mogoče najti le v surovem  jabolčnem kisu. 

Sok, ki ga dobimo s stiskanjem jabolk, pustimo naravno fermentirati, dokler se ne spremeni v  jabolčnik, starodavno pijačo, poznano že vsaj od srednjega veka. Nato se obdela v kis s  tradicionalnimi metodami, ki zahtevajo počasno acetifikacijo, brez kakršnihkoli kemičnih posegov.  Po naravnem postopki zori vsaj dve leti. Rezultat je naraven in nepasteriziran jabolčni kis in  njegova »živa« sestavina („gnezdo“), ki jo lahko cenite zaradi uravnotežene kislosti in prijetne  aromatične narave. 

UPORABA: Priporočamo vsakodnevno uporabo kot preliv za solate in zelenjavo, tudi za pripravo  osvežilnih napitkov v kombinaciji z vodo in medom. 

Priporočila za serviranje: S tem kisom začinimo zelenjavo, solate, ribe in

Jabolčni kis 1 stran

Beli vinski kis

Beli vinski kis Lisac Organic je pridelan iz vrst belega grozdja, ki izhaja iz naše najboljše vinorodne dežele, Goriških Brd. Navkljub naši neokrnjeni naravi v Kostelu, tu pogojev za rast vinske trte  nimamo. Vendarle pa je naša ljubezen in strast do kisov tako velika, da smo se povezali z lokalnimi  goriškimi pridelovalci grozdja, katerega nato sami predelamo naprej najprej v vino in nato še v kis.  Beli vinski kis nastaja s tradicionalno metodo, ki zahteva počasno acetifikacijo, brez kakršnihkoli kemičnih posegov. Po naravnem postopki zori vsaj dve leti. Rezultat je naraven in nepasteriziran beli vinski kis in njegova »živa« sestavina („gnezdo“), ki jo lahko cenite zaradi uravnotežene  kislosti in prijetne aromatične narave.

UPORABA: Priporočamo vsakodnevno uporabo kot preliv za solate in zelenjavo. Priporočila za serviranje: S tem kisom začinimo zelenjavo, solate, ribe in meso.

WHIT_WINE_VINEGAR_LISAC-Organic-etiketa-01 (2)-min

Medeni kis

Medeni kis Lisac Organic je proizveden s fermentacijo in našega odličnega Lisac Organic  cvetličnega medu. Odlikuje ga bogat in poln okus, vendar ni sladek. Je zlate barve in ima prijeten,  kiselkast okus ter prijeten vonj.

UPORABA: Čudovito se poda k vsem vrstam solate, izvrsten je tudi kot dodatek zelenjavnim  jedem, omakam, kislim kumaricam, sadnim solatam, ribam, rižu ter siru. Če je razredčen v vodi in  hladno postrežen, pa vas lahko tudi učinkovito odžeja.

Medeni kis 1 stran